Mystiek zonder schokdempers
Een boek vol zorgvuldig gerangschikte woorden en het gaat nergens over


Paul van der Sterren

november 2020
86 blz., € 16,00
ISBN: 9789464 184587
Bol.com

Dit boek is ook rechtstreeks via de auteur te bestellen (geen verzendkosten binnen NL & betaling vooraf, desgewenst met opdracht en/of handtekening).
Mystiek zonder schokdempers bestaat uit korte, krachtige gedichten die proberen de lezer uit zijn comfortzone te halen. De lezer wordt niet aan het denken gezet, maar juist uit zijn denken gehaald. Non-dualiteit, mystiek, advaita, religie en christendom, filosofie en poëzie, in Mystiek zonder schokdempers wordt het allemaal in de kookpot gegooid en met flink roeren tot zijn authentieke eenheid teruggebracht.
Eerdere boeken van Pauls hand over non-dualiteit zijn Verlichting in een lege verpakking, Over het brein, non-dualiteit en vrije wil, Gedachten over het ondenkbare en Ontbijt met non-dualiteit. 64 licht onverteerbare brokken.Inhoud

Definities en voorwoorden

Mystiek
Wat wil dit boek?
Disclaimer

En nu ter zake

Ter zake?
Nou..
Evangelie van Thomas
Leven
Wat ik met Ik en ik bedoel
Wat dit in de praktijk voor mij betekent
De edele waarheid
Wat is een sprookje?
Wonder
Crisis
Egoïsme
Godslastering
Mythe
Het woord Gods
Liefde
Goed en fout
Gebed
Wie God verlaat heeft niets te vrezen
Alles of niets
Denkfout
Vorm en leegte
Kunst
Catch-22
Vrije jongen
Zondebok
Wat zegt een getal?
Spreekwoord
Goed nieuws
100 manieren om gelukkig te worden
Het raadsel van het bestaan
In mijn hart
Onvrede
"Hier sta ik, ik kan niet anders"
De natuur
De zoeker
Vrede
Bewustzijn
De regels van het spel
Onzinverhaal
Zonde
Natuurkunde
Covid-19
Wie ben ik?
Vraagje
Antwoord
Het evangelie van de waarheid
Eenvoud
Weten
Verlichting
Dus?
Herhaling
Maak je geen zorgen
Epifanie
Geen begin, geen einde
Verwondering
Advertentie

Samenvatting en slotwoorden

Samenvatting
Dankwoord
Tenminste onhoudbaar tot
Laatste woord


Recensies en lezersreacties


"Over Advaita zijn veel boeken geschreven. Sommige pakken je, sommige niet. Als je al veel gelezen hebt vermindert de lust tot lezen. Vermindert de lust tot YouTube filmpjes kijken. Maar dan komt er opeens weer een boekje uit die het anders aanpakt. Luchtig en verfrissend. Een boekje voor onder de kerstboom maar ook met de diepte van de paradox. En dat is het boekje wat ik wil aanraden en waar ik veel plezier aan beleef. Dus koop 'Mystiek zonder schokdempers'."
Victor Hooftman op blog advaita-nederland


"Pauls nieuwste boekje kreeg ik thuisgestuurd samen met mijn wekelijkse VPRO-gids, waarin een recensie van een ander boek, met de titel: Humor is een van de pijlers onder het universum. Als iemand in advaita-land die pijler goed in het vizier heeft en hem zich zelfs eigen gemaakt heeft, is het Paul wel. Alleen al de titel en subtitel beloven veel goeds. Met zijn vorige boekje, Ontbijt met non-dualiteit, stapte hij over van proza (drie boeken over non-dualiteit) op poëzie. Dat is hem blijkbaar goed bevallen, getuige deze 'opvolger'. (..) Paul dient ons heerlijke schrijfsels op, die je uit het denken halen en je een kooppot met van alles voorschotelen, waaruit het heerlijk smullen is. (..) Als je dat dan ook nog voor elkaar krijgt met een knipoog en een kwinkslag voeg je er nog een extra sausje aan toe. Daarin is Paul ook nu weer prima geslaagd."
Win Bück in InZicht. Non-dualiteit en Zelfonderzoek, februari 2020

Terug