Interviews op het gebied van

schaken en non-dualiteit


De interviews zijn onderverdeeld in "schaken" en "non-dualiteit" maar in de meeste interviews komen beide onderwerpen aan bod en vindt een kruisbestuiving plaats


Schaken

• Februari 2021, interview door Michel Hoetmer

foto Harry Gielen

Op schaaksite is een interview met Paul verschenen door Michel Hoetmer in zijn rubriek In de schijnwerpers. Aan bod komen o.a. het "schaker zijn", hard werken, de schoonheid van het spel, Hans Bouwmeester, het behalen van titels, olympiades, de meest gedenkwaardige partij en het Max Euwe Centrum.
Lees hier

• November 2020 Ruperts hoekje
tekening Rupert van der Linden


Geen interview, maar een stukje van Peewee van Voorthuijsen over Paul van der Sterren. Het verscheen in de rubriek Ruperts hoekje op de website van het Max Euwe Centrum, vergezeld van een tekening van Rupert van der Linden.
Lees hier.


• Oktober 2019

Op 11 september is Paul benoemd tot voorzitter van het Max Euwe Centrum. Hij volgt daarmee Jan van Run op.
Naar aanleiding van zijn nieuwe functie werd Paul geïnterviewd voor het oktobernummer van Schaakmagazine door Gert Devreeze.
Lees hier
• November 2017 De Nachtzoen, eerste uitzending

In november 2017 is Paul tweemaal opgetreden bij het programma De Nachtzoen.
In tv-programma De Nachtzoen legt een bekende of minder bekende gast Nederland op bed. "Met een zoen, lieve woorden of een liedje". De Nachtzoen wordt elke werkdag en zaterdag uitgezonden. Presentatie: Marleen Stelling.
Onderwerp van de eerste uitzending: Schaakgrootmeester ben je dag en nacht. Een gemiste zet kon Paul diep in de nacht opnieuw bij de keel grijpen.
Bekijk de eerste uitzending
De tweede uitzending ging over filosofie/advaita (zie onder het kopje Non-dualiteit)

• Juli 2015, Documentaire De schaker die ging mediteren. Portret van Paul van der Sterren

Deze documentaire van ca. 20 min. werd gemaakt door Arnth en Reimer van Tuinen van Zeus Film in juni/juli 2015. De film werd vertoond tijdens het NK Schaken in Amsterdam, juli 2015 en nog eens in het Max Euwe Centrum, oktober 2015.
Bekijk de film hier.• Oktober 2014, Interview door Fons Geraets

Voor het programma De Stemming van de Limburgse Radio L1 werd Paul op 19 oktober 2014 geïnterviewd naar aanleiding van zijn nieuwe boek Terug in het strijdperk.
Luister hier


• Januari 2013, Commentaar bij Tata Steel

Paul geeft schaakcommentaar bij de ronde van het Tata Steel op 23 januari 2013. Bianca Mühren vraagt om zijn impressies.
Luister hier

• Juli 2013, Interview door Fons Geraets

Voor het programma Stemmingmakers van de Limburgse Radio L1 is er op 1 juli 2013 een lang interview met Paul naar aanleiding van Pauls autobiografie Zwart op wit
Luister hier
Non-dualiteit

• April 2019 Interview bij Niets te verliezen

Interview door Thyme van den Beuken en Rick Hennissen voor hun Non-Dualiteit Platform Niets te verliezen op 13 januari 2019.

• juli 2018 Interview bij Hello Radio Spirituality

Hello Radio Spirituality brengt gesprekken over esoterica, theosofie, filosofie, vernieuwende actualiteiten etc. In dat kader vond er een gesprek plaats met Paul, waarbij zijn boek Verlichting in een lege verpakking het aanknopingspunt was.
Luister hier naar de uitzending.
• December 2017 Interview door Victor Hooftman

Interview door Victor Hooftman voor zijn blogspot Advaita Nederland op 23 december 2017.
Luister en kijk naar het interview
• November 2017 De Nachtzoen, tweede uitzending


Het onderwerp van de tweede uitzending van De Nachtzoen (zie voor de eerste uitzending de rubriek Schaken) betrof filosofie/non-dualiteit.
Een oud filosofieboek greep voorgoed de aandacht van Paul. De grote levensvragen brengen hem voortdurend nieuwe antwoorden.
Bekijk de tweede uitzending

• December 2015 Interview door Niels Brummelmans

Het onmogelijke interview door Niels Brummelmans voor het tijdschrift Koorddanser, jrg. 32 nr.335, december 2015
Lees het interview hier


• April 2013 Interview door Jeanette Werkhoven

Interview, Het relaas van een ex-boeddhist, door Jeanette Werkhoven in het programma Hemelsbreed van de BOS Radio op 13 april 2013 naar aanleiding van Pauls boek Verlichting in een lege verpakking
Luister hier


• December 2012 Interview door Patrick Kicken


Interview door Patrick Kicken voor zijn site Non-dualiteit.nu op 18 december 2012 naar aanleiding van het verschijnen van Pauls boek Verlichting in een lege verpakking in april 2012.
Luister en kijk naar het interview
Terug